Alzheimer

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Alzheimer

De ziekte van Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is een aandoening waarbij de cellen in bepaalde delen van de hersenen niet meer goed functioneren en zelfs afsterven. PatiŽnten die lijden aan de ziekte van Alzheimer krijgt te maken met een geleidelijke achteruitgang. In eerste instantie zijn er alleen denk- en geheugenstoornissen, maar na verloop van tijd worden de symptomen erger.

De ziekte begint meestal na het 70e levensjaar, maar kan ook op jongere leeftijd ontstaan. Alzheimer kan nog niet genezen worden, maar er zijn wel medicijnen die het ziekteproces kunnen vertragen. Ook kan de ziekte vertraagd worden door de patiŽnt actief en in goede lichamelijke conditie te houden.

De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie. In 60 tot 70% van de gevallen van dementie, is er sprake van Alzheimer. Dementie zelf is geen ziekte, maar een verzameling van symptomen die erop wijzen dat het geestelijk functioneren langzaam minder wordt. Het eerste verschijnsel is meestal vergeetachtigheid, vooral het korte termijn geheugen. Vroegere herinneringen blijven juist langer bewaard, zij het niet meer zo gedetailleerd. -->

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Alzheimer
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)