Alzheimer

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Behandeling van Alzheimer

Behandeling van de ziekte van Alzheimer

De oorzaak van Alzheimer is nog niet volledig bekend, en het is dan ook niet mogelijk om de oorzaak te behandelen. Behandeling richt zich daarom op het bestrijden en verminderen van de verschijnselen van de ziekte. Er zijn verschillende medicijnen die het dementeringsproces kunnen vertragen, maar deze werken niet bij iedereen.

Het verminderen van de verschijnselen moet overigens niet onderschat worden. Verschijnselen als argwaan, waanbeelden en geen begrip meer hebben van tijd en plaats, kunnen zeer beangstigend en zelfs gevaarlijk zijn voor patiŽnten. Depressiviteit kan behandeld worden met specifieke medicijnen tegen depressie.

Sinds eind jaren '90 van de vorige eeuw zijn medicijnen beschikbaar die de symptomen van patiŽnten met een milde tot matig ernstige vorm van dementie in het algemeen kunnen remmen. Deze medicijnen genezen de ziekte niet, maar remmen wel de achteruitgang van de denk- en geheugenfuncties die het gevolg zijn van de ziekte van Alzheimer, bijvoorbeeld taal en rekenvermogen, oriŽntatie, alertheid en betrokkenheid bij het dagelijks leven.

Er zijn drie middelen beschikbaar: Exelon (rivastigmine), Reminyl (galantamine) en Ebixa (memantine). Ze werken op een prikkeloverdragende stof in de hersenen. De middelen vertragen de achteruitgang bij een klein deel van de patiŽnten, waardoor ze (mogelijk) beter functioneren. Exelon en Reminyl zijn bedoeld voor mensen met een lichte tot matig ernstige vorm van Alzheimer. Deze patiŽnten wonen vaak nog thuis. Voor mensen in een matig ernstig tot ernstig stadium is het middel Ebixa beschikbaar. Deze patiŽnten zijn vaak in een verpleegtehuis opgenomen of zijn in dagbehandeling. -->

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Behandeling van Alzheimer
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)