Omgaan met Alzheimer

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Omgaan met Alzheimer

Omgaan met de ziekte van Alzheimer

Dementerenden hebben zorg en aandacht nodig. Dit is het belangrijkste om de patiŽnt zich prettig en rustig te laten voelen. Daarnaast is goede voeding van groot belang voor de algehele lichamelijke gezondheid en om vermagering en bijkomende lichamelijke en daardoor weer geestelijke klachten te voorkomen.

Thuiszorg

Meestal is het voor een patiŽnt met de ziekte van Alzheimer prettig om zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dit kan echter een zware wissel trekken op de familie die er dan meestal voor zorgt. Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen van de thuiszorg, een wijkverpleegkundige of gezinsverzorgster. Vraag de huisarts om raad, hij of zij weet waar je moet zijn. Ook in het ziekenhuis hebben ze hier ruime ervaring mee.

Met een beetje hulp zijn verzorgers vaak al blij: bijvoorbeeld tijdens een (korte) vakantie of in het weekend. Zo houdt je het langer vol om voor je familielid (vaak vader of moeder) te blijven zorgen. Dit kan de definitieve opname in een verpleeghuis uitstellen of zelfs helemaal overbodig maken! -->

U bevindt zich hier: PatiŽnten informatie Ľ Omgaan met Alzheimer
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)