Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Leven met Alzheimer.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Leven met Alzheimer.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

karin termeer

Geschreven op: Donderdag 29 Juli 2010 om 18:23
Ongepast of beledigend?

hallo hopelijk kunnen jullie mij weg wijs maken.
mijn vader heeft vasculaire demensie .nu zou ik graag meer weten over hoe het verloopt.er is momenteel een flinke crisis .volgens mijn vaders vrouw draait hij alles om wat er gezegd wordt .en pa zegt dat het aan haar ligt .moet vanavond weer gaan bemiddelen.mijn vader scheelt 15 jaar met zijn 2de vrouw .en wondt sinds 3 maanden in het verzorgings huis .ik zelf had het idee dat het met hem beter ging .was weer vrolijk en ja wat simpele dingen wat hij vergeet soms namen ,maar goed dat euvel heb ik zelf ook .moet echt weten of hij onbewust dingen tegen elkaar uitspeelt.help me uit de brand 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Roos op Donderdag 19 Augustus 2010 om 10:45 Ongepaste reactie?

Hallo Karin ,
Het probleem wat je hier boven aangeeft , speelt hier ook . Is ook erg moeilijk om daar dan iets van te zeggen als buitenstaander.
Hier wordt er ook veel omgedraaid van mijn man zijn kant. Dan zegt hij dit en een paar dagen later is het precies anders om . Ik als vrouw heb dit nooit door gehad totdat er meer klachten te voorschijn kwamen.
Nu weet ik dat zijn klachten ook bij een soort dementie horen. We zijn nog niet zo oud en dan denk je zeker niet aan zoiets . Is soms best vermoeiend en heeft mij veel tranen gekost. Sterkte karin met alles.
Groeten Roos


Geschreven door: karen op Vrijdag 22 Oktober 2010 om 20:40 Ongepaste reactie?

Hallo Karin,
Elke vorm dan dementie verloopt een beetje hetzelfde, maar als je er meer over wilt weten moet je echt even op de site van Alzheimer Nederland kijken. Daar staat echt heel goed beschreven van het hoe en wat over alle vormen van dementie. Mijn moeder heeft Alzheimer en FTD (frontotemporale dementie) en ik heb in het begin ook wel eens het gevoel gehad dat ze ons een beetje voor de gek zat te houden, maar dit is echt niet het geval. Mensen met dementie denken echt dat wat ze zeggen zo is en als ze in hun dagelijkse leven nooit zo geweest zijn dat ze mensen tegen elkaar uit wilden spelen, dan is dat nu ook niet zo. Ze zeggen en vertellen wat voor hun de waarheid is en die kan soms heel ver van de werkelijkheid af staan. Zo zegt mijn moeder steeds dat mijn zus heel lang haar heeft. Nou dat is al even niet meer, vanaf haar 13de ofzo. Maar ze is er echt van overtuigd ookal heeft ze haar net een half uur geleden gezien. Ze kan daar echt ruzie over gaan maken, omdat zij dat al een waarheid ziet. Ik heb inmiddels gemerkt dat het voor alle partijen makkelijker is om tot op zekere hoogte mee te gaan in de hersenspinselen van mijn moeder. Het constant tegenspreken of in discussie gaan met haar/hem (de patiŽnt) heeft helemaal geen zin, ze worden er ook heel erg onzeker en boos van. Probeer je zelf maar eens voor te stellen dat je in de gaten hebt dat je langzaam de grip op de realiteit begint te verliezen, maar er niets tegen kunt doen en dat je of de geliefden in jouw omgeving je constant tegen speken (in jouw beleving dan). Daar zou ik ook heel erg onzeker van worden. Ik hoop dat je wat wijzer wordt van de site en wens je heel veel sterkte met alle onrust die deze ziekte met zich meebrengt.
Groetjes van Karen


Geschreven door: gvelck 0007 op Dinsdag 16 November 2010 om 09:50 Ongepaste reactie?

DAG KARIN
IK HERKEN DE SYMTONEN DIE JIJ BESCHRIJFT IK BEN EEN
MAN VAN 76 JAAR EN LIJDT SINDS 2008 AAN VASCULAIRE
DEMENTIE,IK BEN DAARVOOR 2 DAGEN PER WEEK OP EEN
DAGBEHANDELING IN ZUIDERWAART IN HEERHUGOWAARD
DIT BEVALT MIJ UITSTEKEND HET IS EEN SOORT HUISKAMER
MET 8 ANDERE MENSEN WE DOEN VEEL AAN GEHEUGEN TRAINING
IK BEN DAAR VAN 10.00 UUR TOT 16.00 UUR.
MISCHIEN IS DAT WAT VOOR MOEDER ONZE OUDSTE IS 91 JAAR
EN HET BEBVALT HAAR PRIMA.
MISCHIEN EEN IDEE?
VEEL STERKTE
GERARD VAN ELCK


Geschreven door: ion op Dinsdag 21 December 2010 om 18:46 Ongepaste reactie?

mijn moeder heeft vasiclaire dementie....wat is dit erg.
mn zus en ik hebben jaren als mantelzorger voor vader en moeder met thuiszorg proberen te helpen.
mn vader heeft nu darmkanker en is na ziekenhuis opname in een verzorgings tehuis opgenomen....
nu 3 maand geleden.
na die tijd ging mn moeder snel achteruit en is nu sinds 6 weken in een verpleeghuis.....
nu is ze heel boos op mn zus en mij....terwijl we zo ons best gedaan hebben...en ze meent dat wij er de schuld van zijn dat ze nu uitelkaar zijn


Geschreven door: elly op Vrijdag 31 December 2010 om 03:12 Ongepaste reactie?

hallo mij ma is nu 92 en zit sinds 2 jaar in verpleeghuis met dementie ik ben enigst kind en geloof me het is zo zwaar het is net of je je moeder al aan het verliezen betn ze weet van 5 min geleden al niks meer af het is een hele vreemde ziekte ik kan er met neimand over praten mijn man gaat iedere dag naar mijn ma en nog zegt ze ik zie jou nooit en daar moet je mee om kunnen gaan ik kan dat dus nog niet doet me steeds veel pijn om der in een verpleeghuis te zien


Geschreven door: GABY op Vrijdag 7 Januari 2011 om 21:54 Ongepaste reactie?

Dag Gerard;
Het doet mij erg goed iets te lezen van iemand die de ziekte zelf heeft.
in veel gevallen wordt er meer "over "dan "met patienten gesproken.
Als je eens tijd vindt,....en er natuurlijk geen hinder van hebt, zou ik graag eens van je lezen hoe jij dit alles zelf ervaart?
Al is geen mens gelijk natuurlijk
Mischien begrijp ik dan wat meer, van wat er in mijn moeder om moet gaan,nu ze maandag zelf de diagnose heeft gehad..
kijk maar hoe je hiertegenover staat, maar voel je absoluut niet verplicht!, het is geenzins mijn bedoeling je te kwetsen of iets onmogelijks te vragen
Ik heb alleen al diep respect , dat jij hier even reageerde .
groetjes, Gaby


Geschreven door: yiota op Zaterdag 14 Januari 2012 om 01:27 Ongepaste reactie?

beste lezers mijn schoonmoeder is kort geleden met de diagnose alzheimer in combinatie met vasculaire dimentie vastgesteld.Zij is van griekse afkomst en een analphabeet dus zij snapt niets van terwel wij ook een griekse tolk in het ziekenhuis liet komen om te vertallen.Zij is van ovetuig dat wij(zoon -dochter en ik de schoondochter)broberen haar voor gek te veklaren en zij vervreemd elke dag meer van ons...zij heeft ons verlaten en bij haar zus die nog ouder is gaan wonen.Haar zus,ook een ongeschoold oude dame accepteert niet dat mijn schoonmoeder ziek is en zij houd haar op afstand van ons...dat doet mij erg zeer en ik weet niet hoe moet ik verder helpen...ik vraag graag om jullie advies.
groetjes,Yiota


Geschreven door: Tineke op Dinsdag 12 Juni 2012 om 08:43 Ongepaste reactie?

gerard van elck-diep respect!! sterkte


Geschreven door: angelique op Dinsdag 6 November 2012 om 10:37 Ongepaste reactie?

hallo allemaal, mijn moeder is vorig jaar getroffen door een zware bloeding.
de gehele toestand is snel erger geworden, kon ze in jan nog iets schrijven of vertellen, nu is het niks meer, zit meeste tijd onverstaanbaar te brabbelen.
herkent ons niet meer altijd, denkt bijv dat ik haar zus ben en tegen mijn zoon zegt ze: "nee jongen ik ben niet je oma, maar tante"
ik merk dat ik steeds meer moeite krijg om naar haar toe te gaan, dat ik steeds blijf hopen ook, maar waarop?
je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. bij ieder telefoontje ben ik bang te horen dat het voorbij is.
moe ben ik door te proberen om nog iets van haar verhaaltjes te snappen.
ook als ik zie hoe mensen behandelt worden als een nummer, op roepen wordt geen antwoord gegeven.
het is een patient voor de zorg maar het is wel toevallig mijn moeder.
zo na heel wat huilbuien de laatste dagen ben ik het nu even kwijt bij mensen die snappen waar ik het over heb


Geschreven door: louisa op Woensdag 1 Januari 2014 om 21:39 Ongepaste reactie?

mijn moeder is erg in de war en zit op een afdeling met dementerende ouderen
ze reageert bijna niet meerop wat je zegt en ze herkent je niet meer
en eet en drinkt bijna niet meer komt dat nog terug of gaat dat alleen maar achteruit ?


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)