Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Leven met Alzheimer.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Leven met Alzheimer.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Linda

Geschreven op: Dinsdag 23 September 2014 om 08:14
Ongepast of beledigend?

Hallo, Mijn mama is pas 81 jaar geworden en is sinds 14 dagen officieel alzheimer patient. Het is ongeveer al 2 jaar bezig, maar het is zo moeilijk om het te herkennen, Wie vergeet er nu is niks, of wie vergist zich nu is niet van naam, of weet niet exact welke dag het is op die leeftijd. Mijn mama is altijd heel zelfstandig geweest, ze is ook al bijna 30 jaar weduwe en woont nog steeds alleen. Ze wil ook graag zo lang mogelijk in haar appartementje blijven, maar ik weet niet of dit wel kan? Is het niet gevaarlijk om mama nog alleen te laten wonen? Ik had ze 2 jaar terug ingeschreven voor een service-flat, maar nu ze officieel deze ziektte heeft, kan ze daar later ook niet meer terecht. Ik wil haar ook nog niet echt in een ziekenhuiskamertje stoppen, daar lijkt ze me nog veel te goed voor, want ze stapt nog regelmatig zelf om boodschappen en naar de bank. 1 enkele keer belde ze me op omdat ze niet meer wist waar ze moest afstappen met de tram, en ja, clichť, ze vraagt 10 tallen keren t zelfde, doet nota''s die ik voor haar maak kwijt in huis zodanig dat ze per 24 uur meer dan 15 keer aan mijn gsm hangt, best wel vermoeiend als je dan zelf een gezin en full-time job hebt. Ik heb nog 4 broers en zussen, maar die hebben geen contact meer met mama, dus sta ik er helemaal alleen voor en ik wil zolang mogelijk het beste voor mijn mama, maar ik weet niet wat dat is. Kan ze nog alleen wonen, of moet ik haar uiteindelijk toch plaatsen, en waar leg je de grens ivm wanneer zet ik die stap? groetjes linda 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Wendy op Donderdag 25 September 2014 om 18:20 Ongepaste reactie?

Dag Linda,

Mijn moeder is een stuk jonger en verder in het proces. Als ik je ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag. Wellicht kunnen we contact zoeken.
Alles is heel herkenbaar.

Groeten,
Wendy


Geschreven door: Linda op Vrijdag 26 September 2014 om 07:08 Ongepaste reactie?

Hallo Wendy,
Bedankt voor U reactie, Mijn mama heeft nu sinds een dikke week pleisters om te kleven, elke 24 u een nieuwe van een lage begindosis en na een maand worden het pleisters met zwaardere dosis, levenslang denk ik. De dokters zeggen dat deze pleisters het min of meer stabiel houden of toch de ziekte afremmen en vertragen. Ik hoop het.

Groetjes Linda


Geschreven door: Caroline op Woensdag 7 December 2016 om 22:19 Ongepaste reactie?

Er is nergens plaats in n verpleegtehuis. Sinds 8 jaar verzorg ik mijn man met een visio spatiale dementie die inmiddels overgegaan is in de "klassieke" Alzheimer maar is nog heel lucide en zijn geheugen zeer selectief. De artsen weten niet meer zo goed wat ze er mee aan moeten. En nu is t dat hij weer thuis is, maar hoelang nog en wat gaat er nog allemaal komen??
Mijn man is net 65 geworden.
Ik vind t moeilijk!!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)