Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Leven met Alzheimer.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Leven met Alzheimer.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Caroline Fritschy

Geschreven op: Zaterdag 28 Februari 2015 om 00:58
Ongepast of beledigend?

Ik ben 54 jaar en leef met mijn man van 63 die sinds 7 jaar alzheimer heeft. Het is de laatste maanden erg achteruit gegaan, totaal geen oriŽntatie meer en kan hem eigenlijk niet meer alleen laten. Ik werk 80 % en zou graag tips willen om deze zware taak tot een goed einde te brengen. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Dries Oomen op Dinsdag 7 April 2015 om 21:16 Ongepaste reactie?

Beste Caroline, ik vind het erg jammer, dat nog niemand op jouw bericht heeft gereageerd.
Moeilijk dilemma... Omdat je nog 54 bent is het waarschijnlijk te moeilijk om te stoppen. Kun je bijvoorbeeld aan je werkgever vragen of je voor de 20% zoveel mogelijk in de middag thuis kan zijn. Ik heb makkelijk praten vanwege mijn 62 jaar. Ik kan deze week een prepensioen aanvragen, ook al is het voor weinig geld.
Mijn vrouw ban 59 kan ik ook niet meer alleen laten. Je moet erg oppassen voor oververmoeidheid of burn-out verschijnselen. Je kunt het ook laten voorleggen aan een Arboarts. Misschien kun je extra mantelzorguren aanvragen, als deze persoon coulant is.
In het moeilijkste kun je je man misschien toch beter naar een dagbesteding sturen. Maar ik zou het verstandig vinden, als je ook je inlichtingen inwint bij andere mantelzorgwebsites. Veel succes voor jezelf. Vriendelijke groeten,Dries


Geschreven door: Anita op Dinsdag 3 April 2018 om 22:36 Ongepaste reactie?

Zsm dagopvang aanvragen ook al is hij nog jong. Als hij dat echt niet wil dan een PGB aanvragen zodat je voor hem kunt zorgen. Vraag hulp van een casemanager en van de mantelzorgmakelaar bij de gemeente.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Leven met Alzheimer.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)